08.06.2015- 08.06.2015
Yüksekokulumuz Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik Çalıştayında
Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yürütülen ve U.S. State Department’ın desteklediği “Üniversitelerde Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik Pilot Projesi” kapsamında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesinden akademisyen, idari birim ve öğrenci temsilcileri, 1-2 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Çalıştay ’da İstanbul’da bir araya geldiler. Üniversitemizi temsilen Yabancı Diller Yüksekokulumuzdan Yönetim Bilişim Sistemleri (Hazırlık Sınıfı) öğrencisi İrem Sultan ÖZDEMİR, Mervan KAYA ve Yüksekokul sekreteri Ömer SOLAKLIOĞLU katılmıştır.

8 farklı üniversiteden 30 katılımcının buluştuğu Çalıştay’da iki gün boyunca üniversitelerdeki sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik çalışmalarının haritalandırılması yapıldı ve mevcut sorunlar ile çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Üniversitelerin hazırlamış oldukları proje örneklerinin sunumları yapıldı. Sosyal Sorumluluk Projelerine örnek olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa SARI "İNCİ KEFALI" üzerine bir sunum yaptı.