08.04.2015- 08.04.2015
Öğrencilerimiz Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesinde

Türkiye’den farklı üniversitelerden kadın öğrencilerin de dahil olduğu 121 genç kadın ve dünyanın farklı ülkelerinden etkili kadın belediye başkanları, İstanbul Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “International Women Mayors’ Summit”  etkinliğinde bir araya geldi.  Çeşitli oturumların düzenlendiği etkinlikte Üniversitemizi İrem Sultan Özdemir ve Büşra Bozdemir temsil etti.

Zirvede,  Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir başta olmak üzere, Avrupa Komisyonu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongre Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Pedosa Belediye Başkanı Barbara Toce, Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar Partisi PES Kadın Başkanı Zita Gurmai, Kosova Gjakova Belediye Başkanı Mimoza Kusari Lila,  Hindistan’dan Genç Hintli Lider Ödülü sahibi, bütün dünyanın çok yakından bildiği bir isim olan Soda Belediye Başkanı Chhawi Rajawat, Yunanistan Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka, Fransa Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik Elmrini, Bulgaristan Dobrich Belediye Başkanı Detilina Nikolova, Makedonya Tetovo Belediye Başkanı Teuta Arifi, Filistin Bethlehem Belediye Başkanı Vera George Mousa Babıoun, Polonya Ochota, Varşova Belediye Başkanı Katarzyna Legiewicz, Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan ve daha birçok etkin kadın farklı oturumlarla bir araya geldi.

Diğer resimler için TIKLAYINIZ.