16.03.2015- 16.03.2015
Kablosuz Ağ eduroam (EDUcational ROAMing) Bağlantı Ayarları

eduroam (EDUcational ROAMing), kullanıcıların misafir olarak gittikleri kurumlarda kolaylıkla internete bağlanabilmeleri için geliştirilmiş radius tabanlı bir kimlik doğrulama altyapısıdır.

eduroam üyesi kurumların kullanıcıları, kendi kurumlarındaki kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak taşınabilir bilgisayarları ile başka bir eduroam üyesi kurumda kablosuz ağa bağlanabilmektedir. Dünya üzerinde birçok ülkede birçok üniversite eduroam'a katılmıştır. Türkiye'de katılan üniversitelerin güncel listesi ULAKBİM'in sayfasından görülebilir.
        Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde eduroam ile ilgili iletişim e-posta adresi bidb@adanabtu.edu.tr

Kablosuz internete bağlanacağınız cihazınızın işletim sistemine göre eduroam ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Bu ayarlar aşağıdaki linklerde tek tek anlatılmıştır. Aşağıdakilerden farklı bir işletim sistemi/cihaz kullanıyorsanız, lütfen bilgi işlem ile irtibata geçiniz, tüm sorularınız için dahili 1100'ı arayabilirsiniz.

Windows (xp, vista, windows 7, windows 8) yüklü cihazlar için eduroam ayarları

Android yüklü cihazlar için eduroam ayarları

IOS yüklü cihazlar için eduroam ayarları

*Windows Phone 8 ve Blackberry şu anda TTLS/PAP altyapısını desteklememektedir.