05.03.2015- 05.03.2015
Öğrencilerimize Madde Bağımlılığı ve Yasal Boyutları Semineri Verildi

Yüksekokulumuzda  “Madde Bağımlılığı ve Yasal Boyutları” konulu bir seminer düzenlendi. Adana Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı uyuşturucu konusunda uzman Polis Memuru Mehmet Genç, öğrencilerimize yönelik  bilgilendirici, oldukça önemli bir sunum yaptı.
             Mehmet Genç, yaptığı sunumlarda bağımlılık yaratan maddelerin özelliklerini, madde kullanımını etkileyen faktörleri ve korunma yollarını anlatırken, yasal cezalar hakkında bilgiler verdi. Madde kullanımına başlamadaki en büyük etkenin arkadaş çevresi olduğuna dikkat çeken Genç, bununla birlikte merak, ailesel ve çevresel sorunlar, özenme ve özgüven eksikliğinin madde kullanımına başlamada önemli faktörler olduğunu belirtti.
            Sunumlarını madde bağımlısı insanların yaşamlarından kesitlerin olduğu videolarla destekleyen Mehmet Genç, öğrencilerimizin konu ile ilgili sorularını yanıtlayarak merak edilenlere açıklık getirdi.