21.11.2014- 21.11.2014
ABD Adana Başkonsolosu Öğrencilerimizle Buluştu.

Dış İlişkiler Birimi koordinatörümüz Yard. Doç. Dr. İ. Efe EFEOĞLU,  Adana ABD Başkonsolosu Sn. John L. Espinoza'yı öğrencilerimizle buluşturdu.

ABD’nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Dış İlişkiler Birimimizin gerçekleştirdiği “Türk-Amerikan İlişkileri” konulu seminerde öğrencilerimizle bir araya geldi. Dış İlişkiler Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. İ.Efe Efeoğlu etkinlik öncesi yaptığı konuşmada birim olarak üniversitemizin uluslararası bir üniversite olma stratejisi doğrultusunda ikili ilişkilere önem verdiklerini, dolayısıyla bu etkinliğin misafiri olan Bay Espinoza’yı üniversite olarak ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdi. Efeoğlu, konuşmasında ABD’nin Türkiye’nin önemli ortaklarından birisi olduğunu vurguladı.

Adana BTÜ’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden John Espinoza  Adana’ya ve Türkiye’ye yabancı olmadığını, henüz 5 yaşındayken babasının İncirlik Üssü’ndeki görevi nedeniyle Adana’da bir süre kaldığını, bununla birlikte Adana’daki görevinden önce sık sık tatil amaçlı Türkiye’ye geldiğini belirtti. Adana BTÜ’nün dinamik yapısı ve yüzde yüz İngilizce eğitim veren bir üniversite olması nedeniyle bölgede ve Türkiye’de önemli bir üniversite olacağına inandığını söyleyen Espinoza, özellikle ABD’li üniversitelerle iş birliğine yönelik Adana BTÜ’ye destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Diğer resimler için TIKLAYINIZ.