06.08.2013- 06.08.2013

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Dikkatine

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİNE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

TARİH: 16 EYLÜL 2013
SAAT: 09.30 (SABAH OTURUMU)& 13.00 (ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU)
YER: YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU BİNASI / KURTTEPE YERLEŞKESİ

SINAV İÇERİĞİ:
Sabah Oturumu: “Language Use” ve “Reading”
Öğleden Sonra Oturumu: “Listening” ve “Writing”

SINAV KURALLARI:

1. Sınava girecek öğrenciler sınavdan 30 dakika önce sınav yerlerinde bulunmalı, sınava girecekleri derslikleri kontrol etmeli ve sıra numaralarına göre oturmalıdırlar.
2. Sınava girecek öğrenciler yanlarında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı, yumuşak kurşun kalem, tükenmez kalem ve silgi bulundurmalıdırlar.
3. Sınava girecek öğrencilerin sınav süresince cep telefonu bulundurmaları ve/veya cep telefonu kullanmaları kopya muamelesi görecektir.
4. Sabah oturumu için sınavın ilk 30 dakikası geçtikten sonra gelen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.
Öğleden sonra oturumunda ilk bölüm “Listening” bölümü olduğu için, sınav başladıktan sonra sınav salonuna kimse alınmayacaktır. Dinleme bölümleri bitiminde kapılar açılacak ve geç kalanlar sınavın geri kalan sorularını yanıtlamak için sınav salonuna girebileceklerdir. Sınava geç kalan öğrenciye ek süre verilmeyecektir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Bir yıllık YADYO Hazırlık programından muaf olmak için 16 Eylül 2013 Pazartesi günü YADYO’da yapılacak İngilizce Muafiyet (Hazırlık Atlama) sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınav iki oturumdan oluşmaktadır.
2. Muafiyet sınavına girip de başarısız olan veya sınava katılmayan öğrencilerin bir yıl süreyle YADYO hazırlık programına devam etmeleri zorunludur.
3. Muafiyet ve/veya Seviye Tespit sınavlarına katılmayan öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilmez.
4. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 23 Eylül 2013 tarihinde başlamaktadır. Hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin bu tarihte YADYO’da bulunması gerekmektedir.

Muafiyet sınavından başarısız olan ya da sınava katılmayan öğrencilerin dikkatine!

Bu öğrencilerin, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 10:00’da YADYO’da yapılacak Seviye Tespit Sınavına girmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin İngilizce seviyeleri ve haftalık kaç saat ders görecekleri bu sınav ile belirlenecektir. Seviye Tespit Sınavına girmeyen öğrencilerin seviyeleri en düşük seviye olarak kabul edilecek ve buna göre sınıf yerleştirmeleri yapılacaktır.

Yadyo Yeterlilik Sınav Duyurusu.pdf